”Färdigfyllda påskägg är väldigt viktigt”

Rukhsana Khan, kassachef, Hemköp Jakobsbergs Centrum. Peter Jansson, butikschef, Coop Jako
Rukhsana Khan, kassachef, Hemköp Jakobsbergs Centrum. Peter Jansson, butikschef, Coop Jako
Påsken står för dörren och butikerna har redan börjat pynta och förbereda. Mitt i begav sig till Gallerian i Jakobsbergs Centrum för att kolla läget. 

Påsken närmar sig och för de som tänker fira kan inköpslistan redan vara igång. Men märker handeln av påsken, och vad är det allra viktigaste att ha i lager? Vi tog oss till två stora matvarubutiker i Jakobsbergs centrum för att ta reda på svaren.

Peter Jansson, butikschef på Coop i Jakobsbergs centrum.

Påsken är en intensiv högtid för oss eftersom att den är så kort. Julen är till exempel lite mer utdragen. Sen efterfrågar kunder lite mer udda saker som bara hör påsken till, som Kålrotslåda och morotslåda. Förfrågningarna har redan börjat komma men allra mest intensivt är det onsdagen före påsk. En riktigt viktig sak är de färdigfyllda påskäggen. Har vi inte det under påsken så hade jag nog inte vågat vara i butiken. Överlag är påsken inte så känslig för trender, det är samma varje år.

Peter Jansson, butikschef, Coop Jakobsbergs centrum

Peter Jansson, butikschef på Coop i Jakobsbergs centrum.

Rukhsana Khan, kassachef på Hemköp i Jakobsbergs centrum

Vi märker absolut av påsk, handeln ökar helt klart och kunderna har redan börjat efterfråga påsksaker. Godis är väldigt viktigt, och påskmust. Till och med jag som inte firar påsk tycker att det är viktigt. Påsken är traditionsbunden och det ändrar sig inte så mycket från år till år. Vi har allt det som kunderna efterfrågar så de brukar inte sakna något.

 

Ruhksana Khan, kassachef Hemköp jakobsbergs centrum

Ruhksana Khan, kassachef på Hemköp i Jakobsbergs Centrum.