ANNONS

Färdigskyltat – för miljöns skull

mäklarskyltar
Nu ska mäklarna trappa ner på skyltningen i kommunen.
Mäklarna i Väsby har tagit inspiration från Nackamäklarna och drar ner på skyltningen i kommunen. Från och med första oktober ska de flesta mäklarna bara sätta upp skyltar vid objektet som är till salu.
ANNONS

Skyltar på vägar, i rondeller och på stolpar uppfattas av många som nedskräpning. Mitt i har tidigare skrivit om boende som reagerar på skyltarna som ofta hamnar i ett dike eller skogsparti.

Men sen augusti har antalet skyltar i Nacka drastiskt minskat. Mäklarna kom nämligen överens om att sluta med pilskyltar som sätts ut vid vägen vid vägen som ska locka in potentiella köpare till objekt till salu. Nu har flera mäklare i Väsby valt att haka på.

– Jag blev väldigt inspirerad av mäklarna i Nacka och kände att det här med pilskyttar bidrar till nedskräpning och negativ miljöpåverkan. Säg att vi sätter ut fem skyltar så får vi oftast bara tillbaka en, då andra hamnar i en snödriva eller ett dike, säger Malin Carlsson på Svensk fastighetsförmedling.

Från och med första oktober ska mäklarna bara skylta vid själva objektet.

– Idag är skyltarna inte lika viktiga som för 10 år sen för nu hittar alla med mobilen eller gps. Om alla stora mäklare slutar så kan det göra att miljöutsläppen minskar, säger Carlsson.

ANNONS

Av de mäklare som tillfrågats är det bara Notar som valt att stå utanför överenskommelsen.

–  Vår erfarenhet är att pekskyltarna givit oss fler spekulanter och därmed högre försäljningspriser åt våra säljare, därför ville vi inte vara med i överenskommelsen, skriver Kenan Skoric på Notar i Sollentuna och Upplands Väsby till Mitt i.

Fakta

De drar ner på skyltningen

  • Svensk fastighetsförmedling
  • Jurist & Mäklarfirma Antti Mustonen
  • Fastighetsbyrån
  • Skandia Mäklarna
  • Länsförsäkringar fastighetsförmedling
  • Husman Hagberg
  • Svenska mäklarhuset
  • Bjurfors
Källa: Svensk fastighetsförmedling
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.