ANNONS

Roy Fares öppnar nytt café på Östermalm

Roy Fares öppnar café med vännen och mentorn Mattias Ljungberg.
Roy Fares öppnar café med vännen och mentorn Mattias Ljungberg.
I höst öppnar konditorerna Roy Fares och Mattias Ljungberg det nya cafékonceptet MR Cake. Där satsar de bland annat på USA-influerade bakverk.
– Mitt yrke är att skapa bakverk som får andra personer att njuta. Här får jag mötas av njutningen direkt, säger Roy Fares.
ANNONS

De båda konditorerna har  känt varandra sedan 2005, när Roy Fares fick jobb på Tössebageriet som ägs av Mattias Ljungberg, som för övrigt är skaparen av semmelwrapen.

På senare år har Roy Fares också blivit en av Sveriges mest populära konditorer efter att ha medverkat i flera olika tv-program och gett ut kokböcker.

– Mattias var min chef. Efter det har han varit som en mentor för mig som stöttat mig under min resa. Jag har alltid haft målet att öppna eget och så nämnde jag det för Mattias förra året och frågade om inte han ville att vi skulle göra något ihop. Han sa, vi kör, säger Roy Fares.

”More is more” på MR Cake

I höst öppnar de det nya cafékonceptet MR Cake tillsammans på Östermalm.

– M står för Mattias och R för Roy, och vi är ju två Misters som ska göra Cake. Vi ville någonstans att det skulle vara ett namn som känns coolt att säga och som ska antyder lite vad vi ska göra, säger Roy Fares.

Och Roy Fares och Mattias Ljungberg vill inte sätta sig inom några ramar genom att kalla sig ett klassiskt, franskt eller amerikanskt konditori.

– Vi kommer att baka det vi tycker är gott. Det är lite extra more is more på vissa saker. Det kommer att vara lite amerikansk inriktning, men framförallt härliga genuina bakverk. Vi vill att folk ska njuta.

Tre garantier på nya caféet

Vad har amerikanska bakverk som svenska inte har?

– Jag gillar cheesecakes, jag gillar triple chocolate cakes, chocolate cookies och allt som heter fudge brownie. Det är både visuellt snyggt och gott. När man fantiserar om en tårta eller ett bakverk hamnar man någonstans i det amerikanska köket. Det är klart att vi kan ha en kanelbulle om vi vill, men det kommer att vara inspirerat av min lilla värld som möts med Mattes idéer.

ANNONS

Och tre bakverk kommer garanterat att finnas på caféet.

– Vi kommer definitivt ha cheesecake, cakes, och donuts, säger Roy Fares.

En plats för njutning

Tanken är att caféet även ska ha lunch och brunch – med saker som våfflor, pancakes och granola på menyn.

Förhoppningen är att MR Cake också ska ha en opretentiös hemmakänsla och att alla ska känna sig välkomna.

– Jag har drömt om att ha ett ställe där folk sitter och njuter och tycker att det är kul. Vad jag vill med caféet är att det ska kännas levande, alla ska känna sig välkomna. Man är där för att man älskar fika, det är grunden.