ANNONS

Färgglad och värmande graffiti på plats igen

Åsa Malmsten, elev vid Södra Stockholms folkhögskola, har stickat den färgglada "vanten" vis trappan vid Bodholmsplan i Skärholmen. Uppsatt första gången vintern 2016. Nu uppe för tredje gången.
Den färgglada stickgraffitin, när den sattes upp första gången, vid lucia 2016.
Nu slipper ledstången vid trappan upp från Bodholmsplan i Skärholmen frysa. För tredje året i rad har konstnären Åsa Malmsten klätt den i en färgglad, stickad "vante".
ANNONS

Lagom till nyår kom den omtyckta ”vanten” tillbaka. Sex timmar tog det konstnären Åsa Malmsten att sy fast den. Det var kallt att jobba utomhus så länge, men gensvaret från dem som gick förbi värmde gott.

– Det var fantastiskt! Jag fick  många värmande ord och flera barn ville hjälpa till. Vanten är otroligt uppskattad! Det är många som tycker att den är fin och det är aldrig någon som har försökt förstöra den, berättar hon.

Sitter uppe hela vintern

Åsa Malmsten gjorde sin stickningsgraffiti när hon gick kursens Gatans galleri vid Södra Stockholms folkhögskola 2016. Samma år satte hon upp den vid trappan vid Bodholmsplan/Skärhomsgången, vid lucia. Den fick sitta kvar till våren. Då tog hon försiktigt ner den och tvättade den ren. Strax före jul 2017 satte hon upp den en andra gång, och nu är den alltså på plats för tredje gången.

– Nu är färgerna ganska bleka och stickningen sliten så det blir kanske sista vintern den sitter uppe, berättar hon.

Saknar folklivet

När Åsa Malmsten gick kursen Gatans galleri låg Stockholms södra folkhögskola i Skärholmen centrum. I höstas flyttade skolan till Norsborg. Åsa Malmsten har fortsatt med nya kurser – Projektverkstan och fortsättningskursen Vidareverkstan.

– Det är fina lokaler och skolan ligger fint så vi är nöjda. Men jag saknar folklivet i Skärholmen centrum, säger hon.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.