Farlig trafikskyltning i Rissne får kritik

Den tillfälliga trafikskyltning på Rissneleden och Kavalleriväg får kritik,.
Den tillfälliga trafikskyltning på Rissneleden och Kavalleriväg får kritik,.
En orolig man hörde av sig till kommunen om att den otydliga trafikskyltningen i samband med vägarbeten på Rissneleden och Kavallerivägen kan vara farlig.
Nu utfärdar kommunen sanktionsavgifter mot det ansvariga företaget.

Den tillfälliga trafikskyltning som har satts upp i samband med vägarbeten på Rissneleden och Kavallerivägen har varit otydlig och kan vara farlig. Det tycker en man som hört av sig med klagomål till kommunen.

Avspärrningarna har gjorts med betongbarriärer samtidigt som de heldragna linjerna har sett ut som tidigare. Mannen skriver i klagomålet att: ”är rädd att folk ska köra in i betongväggarna genom att inte vara tillräckligt uppmärksamma och enbart kolla på den heldragna linjen”.

Utfärdar sanktionsavgifter

Kommunen har vidarebefordrat klagomålen till det ansvariga företaget som har svarat att de ska måla om vägmarkeringarna. Men kommunen ser allvarligt på felet och kommer därför att ta ut sanktionsavgifter från och med 26 juli, då bristerna anmäldes.

 Vid kommunen senaste besök var vägmarkeringarna ännu inte fixade. I stället upptäcktes även andra brister, bland annat att trafiksignaler saknades.