Farliga korsningen ska göras säkrare

Förbjudna vänstersvängar vid Fleminggatan och Sankt Eriksgatan räcker inte. Det tycker medborgarna som har synpunkter på den olycksdrabbade korsningen.

Lokaltidningen Mitt i har flera gånger skrivit om den olycksdrabbade korsningen Fleminggatan-Sankt Eriksgatan. Stockholms stad har tidigare beslutat att förbjuda vänstersvängar i korsningen. Men många tycker alltså inte att åtgärderna räcker.

Flera medborgare har vänt sig till Kungsholmspolisen med funderingar och åsikter och dessa skickas nu vidare till trafikkontoret.

– Det är helt klart en fråga som engagerar Kungsholmsborna och alla andra som går där och ser kaoset, säger närpolischefen Stefan Holmén.

I förra veckan skrev han ett inlägg på polisens Facebooksida om att han skulle ta med allmänhetens åsikter till ett möte med trafikkontoret. Och i kommentarerna under inlägget på internet kom synpunkter direkt.

Flera tyckte att intervallerna mellan röda och gröna ljus måste ändras och att det till exempel ska vara rött åt alla håll för bilar när det är grön gubbe. Andra hade mer radikala lösningar på trafikproblemet.

”I vissa länder går poliser ur sina bilar och dirigerar trafiken.Undrar om det skulle funka i Sverige?” skrev en person.

– Just det förslaget är inte realistiskt, det skulle kräva alldeles för många poliser och de resurserna finns inte, säger Stefan Holmén.

De förbjudna vänstersvängarna är bara en del av förändringar som ska göra trafiken mellan Drottningholmsvägen och Sankt Eriksplan säkrare. Renoveringarna beräknas bli klara under 2014 och ska kosta 22 miljoner kronor.

Stjärnkrogen Lux är till salu

Lilla Essingen Krogen Lux på Lilla Essingen är till salu. För 7,5 miljoner kronor blir den din.

I tio år har Lotta och Henrik Norström serverat mat här men nu vill de göra annat och i slutet av april lämnar de restaurangen.

Krogen har fått en stjärna i Michelinguiden och White Guide rankade nyligen Lux som landets tionde bästa krog i internationell mästarklass.

Fyra intresserade köpare finns och budgivningen är i gång.

I vissa länder går poliser ur sina bilar och dirigerar trafiken, speciellt i rusningstrafik.

sos barnbyar har tagit till sig den nya tekniken

Kungsholmen SOS Barnbyars lokalavdelning i Stockholm har anpassat sig till den kontantlösa tidsandan.

Genom tjänsten Isettle kopplas en dosa in i en av medlemmarnas smartphone där man kan sticka in sitt kort och ”skriva under” betalningen direkt på skärmen.

– På alla hjärtans dag stod vi på Lindhagsplan och fick ihop 2 500 kronor, 70 procent betalades med kort, säger Gunilla Zillén, vice ordförande i lokalavdelningen.