Farliga redskap i Täppan ska lagas

Arkivbild.
Arkivbild.
Karin Östman tycker att säkerheten är viktig, men uppskattar också parkens annorlunda karaktär.
Karin Östman tycker att säkerheten är viktig, men uppskattar också parkens annorlunda karaktär.
Ryggstödet på hästkärran sitter lite löst och träbitar har lossnat.
Ryggstödet på hästkärran sitter lite löst och träbitar har lossnat.
Arkivbild.
Arkivbild.
Arkivbild.
Arkivbild.
Bryggartäppans lekplats är så pass sliten att de kan vara farlig för barnen, det säger Jan-Erik Johansson som brukar leka i parken med sitt barnbarn.

Stadsdelsförvaltningen kommer snarast att laga de trasiga redskapen.

Bryggartäppan är en något annorlunda lekplats som ligger vid Gotlandsgatan. Parken har byggts för att det ska se ut som det gjorde på Södermalm på 1800-talet. Det finns bland annat småhus, landgång, gungor, sandlåda, gungbräda, en labyrint byggd i trä och en stor trähäst med vagn.

Men parken har blivit sliten – med utstickande spikar, lösa ryggstöd och skruvar som lossnat, berättar Jan-Erik Johansson, som bor på Södermalm och som brukar leka i parken med sitt barnbarn.

– Den är så sliten att det har blivit skamligt. Senast jag var där fick jag slå bort fyra stora spikar med en sten. Vad händer om ett barn ramlar ner på en spik? Får man den i ögat kan man ju bli blind, säger han.

Karin Östman leker med sina barn i Täppan. Hon tycker också att säkerheten är viktig, men uppskattar också parkens annorlunda karaktär.

– Det är väldigt fint här och jag tycker det är befriande med en lekpark som är lite såhär, lite skeva grejer och sådär. Men det är klart att det inte är bra om någon skadar sig, säger hon.

Stadsmiljöchefen Kenneth Kempendahl bekräftar också att staden har fått synpunkter om det skulle finnas trasiga redskap i parken.

– Vi kommer snarast åka dit och återställa det. Det får inte finnas farliga lekredskap i en lekplats. Det kommer vi att åtgärda på en gång, säger han.

Vad skulle hända om någon skulle skada sig på till exempel en trasig spik?

– Vet vi om att något är trasigt och underlåter att laga det är vi illa ute. Men man ska komma ihåg att vi är väldigt förskonade från skador. Det finns runt 50 lekplatser i stadsdelsområdet, där det görs lekplatskontroller två gånger per år.

Bryggartäppan invigdes 2012 och är mycket populär, mycket tack vare att lekplatsen inte ser ut som alla andra. Skulle du se något trasigt i en lekpark vill staden gärna veta det, man kan till exempel anmäla via synpunktsportalen.

– Vi är jättetacksamma för alla synpunkter, säger Kenneth Kempendahl.