Nu ska de farliga rulltrapporna bytas ut

Nu ska de farliga rulltrapporna i Flemingsberg bytas ut.
Nu ska de farliga rulltrapporna i Flemingsberg bytas ut.
Snart ska de farliga och krånglande rulltrapporna i Flemingsberg vara ett minne blott. Huddinge kommun ska satsa 44 miljoner kronor på nya rulltrappor, helt nya trappor och en ny hiss.

Mitt i har rapporterat om rulltrapporna mellan Flemingsberg station och Södertörns högskola flera gånger tidigare.

Vid en olycka föll ett trappsteg bort mitt under en kvinna och flera gånger har rulltrapporna stått stilla, för att nämna ett par exempel.

Men ikväll, efter en lång utredning, ska politikerna i Huddinges kommunstyrelse besluta att lägga 44 miljoner kronor på att bygga om rulltrapporna.

Förutom tre nya rulltrappor, som väntas stå klara i vinter, ska ett helt nytt trapphus samt en ny hiss byggas.

Arbetet kommer dock att ske i etapper. Först byts rulltrapporna ut och sedan tas den gamla hissen bort för att ge plats åt ett nytt trapphus.

I dag finns inga trappor att ta, när rulltrapporna är trasiga. En ny hiss ska också byggas i området, men de exakta planerna är inte klara än.

En trasig rulltrappa andas inte utveckling

– Vi har haft mycket problem med rulltrapporna och det är många som är beroende av dem. Det här är en efterlängtad, och stor, investering för att förbättra Flemingsberg. En trasig rulltrappa andas inte utveckling, säger kommunalrådet Malin Danielsson (L),

Kommunen räknar med att de nya rulltrapporna är klara i vinter och att det nya trapphuset samt den nya hissen är klara om drygt två år, vintern 2019.

Varje dag använder drygt 20 000 personer de nuvarande rulltrapporna, vars drift beräknas kosta cirka 1 miljon kronor per år.