ANNONS

Färre direktbussar in till city i sommar

Sommartidtabellen gäller från midsommar. För Tyresöbornas del handlar det främst om en försämring av turtätheten på direktbussarna in till city.
Sommartidtabellen gäller från midsommar. För Tyresöbornas del handlar det främst om en försämring av turtätheten på direktbussarna in till city.
Direktbussarna in till Stockholm C från Tyresö får vara kvar i sommar, men med minskad turtäthet. Som kompensation får flera linjer in till Gullmarsplan tätare turer.

Även ringlinjen 820 får vara kvar, trots att den inte nått sitt mål med 85 resenärer per dag.
ANNONS

När Nobina i våras presenterade sitt förslag på förändringar var det främst Haningeborna som upplevde stora försämringar med flera indragna direktbussar och Farsta Strand som ny knutpunkt istället för Gullmarsplan. För Tyresöbornas del handlade missnöjet främst om att direktbussarna in till Vattugatan skulle slopas under sommaren.

Men efter en granskning av landstingets tjänstemän har samtliga större förändringsförslag från bussbolaget stoppats. För Tyresös del står det nu klart att Nobina under sommaren bara minskar turtätheten på direktbussarna. Istället utökas turtätheten på Gullmarsplanslinjerna 802, 807, 815, 873, 874 och 875.

Enligt Daniel Mohlin, affärsutvecklingschef på Nobina blir det inte heller några större förändringar till hösten.

– För Tyresös del blir det mindre justeringar som i grunden är så små att ingen märker något i vardagen, säger han.

En sista nyhet för Tyresö är att kvarterslinjen 820, som Nobina och Tyresö kommun samarbetat om i Trollbäcken, blir kvar, åtminstone under sommaren, trots att den ännu inte nått lönsamhetsmålet på 85 resenärer per dag. Linjen fortsätter att finnas under sommaren tack vare att Tyresö kommun går in och stöttar Nobina.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.