ANNONS

Färre ensamkommande barn till Huddinge

Färre kommer till Stockholm.
Färre kommer till Stockholm.
Huddinge kommun hade svårt att hanterat trycket på mottagandet av ensamkommande barn i höstas och vintras, och Lex Sarah-anmälde sig själv.

Nu har strömmen av ensamkommande avtagit rejält.
ANNONS

Under hösten och vintern var det många ensamkommande barn som kom till Huddinge. Trycket var så högt att kommunen inte lyckades lösa situationen på egen hand utan fick köpa boendeplatser i andra kommuner. Kommunen upplevde att de inte klarade situationen och Lex Sarah-anmälde sig själv.

– I samband med anmälan förändrade vi vår organisation. Nu hinner vi följa upp varje ärende, vi har tillräckligt med platser på våra egna boenden och vi har fått ihop det med skolplatser och fritidsverksamhet, säger Erika Svärdh, kommunikationschef på social- och äldreomsorgsförvaltningen.

Nu kommer det betydligt färre ensamkommande barn och unga till Huddinge. Enligt länsstyrelsens prognos skulle Huddinge ta emot 353 ensamkommande barn och ungdomar under året, men kommunen uppskattar att det nu bara kommer ett par stycken i månaden. Totalt har det kommit nio barn i år, att jämföra med runt 40 stycken i månaden i slutet av förra året.

Läs mer: Modulbostäder ska lösa krisen

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.