Färre p-platser vid årets firande

Midsommar i Rönninge by brukar vara välbesökt. För bilburna kan dock årets tillställning bli strulig.

För många Täbybor är Rönninge by det självklara valet när de ska fira årets längsta dygn. Risken finns dock att det även blir årets längsta jakt på en parkeringsplats. I alla fall för dem som vill ställa bilen precis vid festplatsen.

Tidigare år har det funnits en provisorisk parkeringsplats på grönytorna vid Skavlöten. Så blir det inte i år. Området är ett naturreservat och därför är ytan för bilar numera begränsad, berättar kulturintendent Lina Browall.

– Väldigt många kommer att kunna parkera som vanligt men troligen blir det fullt snabbt eftersom platserna är färre än tidigare, säger hon.

I stället hänvisas besökare till parkeringarna vid företaget Flir samt K-Rauta i Arninge.

– Vi kommer att sätta upp vägvisningsskyltar. Det är bara en kilometer att gå och en ganska fin promenad.

När bilen väl parkerats utlovas traditionellt firande och vid klockan 14 ska stången resas. Sedan rullar dagen på med dans, lekar, glass och lotteri. Midsommar i Rönninge by lockar varje år tusentals besökare från hela länet.

Även på andra håll i Täby ska det firas. Bland annat ordnar Gribbylunds fastighetsägareförening en heldag vid Ängsholmsbadet. Vid den så kallade Spindelparken mellan Skiftesvägen och Ladugårdsvägen i Ella gård bjuder det lokala byalaget in till picknick och dans runt stången.

Det är bara en kilometer att gå och en ganska fin promenad.