Melody Farshin nominerad till Slangbellan

Melody Farshin, komiker och författare i Husby. Melody är aktuell med boken Mizeria.
Melody Farshin, komiker och författare i Husby.
Melody Farshin har i många år setts till på stand up-scener runt om i Sverige. Men i höstas släppte hon sin första roman. En roman som nu kan kamma hem Sveriges författarförbunds pris Slangbellan.

Ungdomsboken Mizeria är Melody Farshins första bok och den har hyllats av både recensenter och läsare sedan den släpptes i höstas. Nu kan boken kamma hem Sveriges Författarförbunds pris Slangbellan i kategorin bästa barn/ungdomsboksdebutant.

Mizeria handlar om tvillingarna Aicha och Ali och deras liv i ett miljonprogramsområde. Ett liv som både innehåller vardagliga tonårsbekymmer men också svårigheterna som finns i liknande områden.

Kan vinna 30 000

Det som kanske gör boken unik är språket i den som både är simpelt och innehållet mycket slang. Andra författare hade kanske haft en ordlista för att förklara alla slanguttryck. Men det valde Melody att inte ha.

– Jag valde med flit att inte ha ordlista med till slanguttrycken. Den målgrupp boken riktar sig till kan orden. Om det varit översättningar med hade det varit en markering att slang inte är svenska, sa hon till Mitt i Stockholm i samband med boksläppet.

Tillsammans med två andra böcker är nu Mizeria nominerad till priset och prissumman på 30 000 kronor. Vem som vinner står klart den 9 april.