ANNONS

Farsta får nytt äldreboende – med spa och massage

telestaden-attendo-aldreboende
Telestadens L-hus ska byggas om till äldreboende.
Telestaden får ett nytt äldreboende med 110 lägenheter. Bakom står privata vårdföretaget Attendo – som valt en lite speciell inriktning.
– istället för ett syrum eller slöjdsal har vi valt ett fokus på välbefinnande och träning med gym, spa och varma bad, säger Therese Ohrling, regionchef på Attendo.
ANNONS

Ett äldreboende läggs till i planerna för Telestaden. Det blev klart efter att Rikshem och Ikano Bostad tecknat ett avtal med Attendo.

Innan det privata vårdföretaget drar igång verksamheten ska de tidigare kontorslokalerna i L-byggnaden göras om till 110 lägenheter om totalt 8000 kvadratmeter på tre plan.

– Vi kommer ha dygnet runt-service med personal på plats och precis som andra äldreboenden en aktivitetsyta, men istället för ett syrum eller slöjdsal har vi valt ett fokus på välbefinnande och träning med gym, spa och varma bad, säger Therese Ohrling, regionchef på Attendo.

Ingen nischad produkt

Per Högdin, Telestadens projektchef, är nöjd med avtalet och ser det som ett steg mot att göra Telestaden till en komplett stadsdel.

– Telestaden ska inte vara någon nischad produkt utan en ny stadsdel med uppemot 3000 bostäder och för oss är det oerhört viktigt att skapa en mångfald med alla sorters människor. Då ska det såklart finnas ett äldreboende också, säger Per Högdin.

ANNONS

Bygglovsansökan är inte inlämnad ännu men Högdin räknar med en byggstart hösten 2019 och inflytt våren 2021. Hela Telestaden tror han står färdig inom tio år.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.