ANNONS

Farsta centrum säljs för fyra miljarder

farsta centruma
Som besökare i Farsta centrumet kommer försäljningen inte innebära några stora förändringar.
Under måndagen blev det klart att Atrium Ljungberg säljer Farsta centrum till Stadsrum Fastigheter AB för fyra miljarder kronor.
Som besökare i centrumet kommer det inte innebära några stora förändringar.
ANNONS

I dag stod det klart att Atrium Ljungberg säljer Farsta centrum till Stadsrum Fastigheter AB, och själva tillträdet är satt till den 1 juni.

– Försäljningen av Farsta centrum ger oss möjlighet att fokusera på våra stora stadsutvecklingsprojekt som till exempel Sickla, Slakthusområdet och Slussen, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg i ett pressmeddelande.

Affären är villkorad av en prövning av Konkurrensverket.  

Stadsrum Fastigheter AB äger i dag centrumfastigheter i bland annat Norrköping, Uppsala, Västerås och Karlstad. Farsta centrum är bolagets första förvärv i Stockholm, och enligt vd:n Magnus Alteskog är köpet helt i linje med bolagets affärsidé att långsiktigt äga, förvalta och utveckla.

Ingen större förändring för besökarna

Men några stora planer på förändringar finns inte, utan som besökare kommer man även i fortsättningen känna igen sig.

– Farsta Centrum är sedan många år en väl fungerande plats i ett starkt kommunikationsläge med ett blandat och brett utbud inom handel, service, vård, kultur och arbetsplatser. Så vi ser inget behov av några drastiska förändringar. Det är en bra plats med lång historik, säger han.

Han berättar att bolaget kommer att vara mån om att underhålla fastigheterna.

– Det kommer att vara mycket fokus på hållbarhet, vi ska miljöcertifiera fastigheterna och gärna ha lokal energiproduktion, säger Magnus Alteskog.

Farsta centrum har cirka 17 miljoner besökare varje år och fastighetsbeståndet innefattar en totalyta på 115 000 kvadratmeter.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.