Farstabon Kent, 72, har gått på Let’s Dance i 10 år

Kent Vesterberg har träffat flera kändisar på Let's Dance.
Till vänster Kent Vesterberg tillsammans med Kristin Kaspersen på Let's Dance. Till höger syns han med Tony Irving och hans make Alexander.
Farsta har inte bara allsångsfans utan också dansfantaster. 72-årige Kent Vesterberg är en trogen gäst i Let's Dance-publiken och är numera kompis med Tony Irving.
– Jag sitter alltid längst fram, säger han.

När Kent Vesterberg, 72, från Farsta läste om Oscar som varit på alla Allsång på Skansen sedan 2005 hörde han av sig till Mitt i.

– Jag tyckte att det var så roligt att det finns fler knäppgökar än jag, säger han och skrattar.

Kent är nämligen ett stort fan av tv-programmet Let’s Dance sedan tio år tillbaka. De senaste fem åren har han varit på plats varje fredag – utom en.

– Sista finalen åkte jag till Hamburg så tyvärr missade jag den, men annars har jag varit med på alla program, säger han.

Kent Vesterberg har träffat flera kändisar på Let's Dance. Här står han med KD:s partiledare Ebba Busch Thor och Centerpartiledaren Annie Lööf.

Kent Vesterberg har träffat flera kändisar på Let’s Dance. Här står han med KD:s partiledare Ebba Busch Thor och Centerpartiledaren Annie Lööf.

Sitter längst fram

Allt började för tio år sedan när han och hans fru, som båda är intresserade av dans, för första gången gick och såg Let’s Dance på plats. Nu för tiden går han ensam eftersom frun hellre ser programmet på tv.

– Jag har lärt känna produktionen och domarna och sitter alltid längs fram, ofta på intervjuplatserna där David intervjuar kändisar, säger Kent Vesterberg.

Några av kändisarna han suttit bredvid är bland andra Tommy Körberg, Anders Borg och Annie Lööf.

Vad är det som är så roligt med att gå på Let’s Dance?

– Jag har väldigt skojigt i och med att jag har lärt känna både Tony Irving och hans make. Det är skojigare i verkligheten än på tv och är man intresserad av dans är det väldigt kul att titta på.

Det bästa med programmet, enligt Kent, är att få träffa nya bekantskaper och att få vara med under pauserna. Ibland är det olika spex där tio deltagare i publiken får en mikrofon framför sig och snabbt ska sjunga en låt – något som en gång drabbade Kent.

– Jag blev upplurad och eftersom jag inte kan sjunga tog jag samma låt två gånger och åkte ut. Men kul hade jag.

Kommer du att fortsätta gå på föreställningarna framöver?

– Ja, oh ja. Nu i september kommer jag dessutom åka på en dansresa med Tony Irving och Malin Watson.