ANNONS

Farstafostrade spelare till TV-puckenlag

Från tiden då Charlie Berglund knappt nådde över sargen.
Från tiden då Charlie Berglund knappt nådde över sargen.
Två spelare, Kim Miller och Charlie Berglund, med FOC Farsta som moderklubb är uttagna i den prestigefyllda turneringen TV-pucken.
– Det här är jätteroligt och ett delmål som jag nu har klarat av, säger Charlie Berglund.
ANNONS

Den stora ishockeyturneringen för de bästa 15-åringarna i Sverige, TV-pucken avgörs i november. Två spelare med moderklubb FOC Farsta är uttagna till det ena Stockholmslaget, Stockholm Syd.

Stockholm Syd kliver in i turneringen i kvartsfinalgruppspelet den 1 november som avgörs i Göteborg. Med i laget är då, Kim Miller och Charlie Berglund, fostrade i Farsta som idag spelar i Djurgården.

”Farsta är en bra klubb att fostras i”

– Det här visar att FOC Farsta är en bra klubb att fostras i och sedan gå vidare. Jag hoppas att fler unga spelare väljer att börja i klubben som betytt mycket för mig, säger Charlie Berglund till Mitt i Sporten.

Började som femåring

Charlie började spela i ishockey som femåring och har nu gått över till Djurgården hockey där han idag är assisterande kapten i Ungdomslaget. Att få spela TV-pucken har varit hans mål länge och det har nu uppfyllts.

– Mitt huvudmål är att spela i NHL men det är svårt att kommat dit. Nu klarade jag ett delmål och nästa mål är att få spela i Elitserien, säger Charlie Berglund.

Fakta

Charlie Berglund

Ålder: 15
Bor: Hökarängen
Familj: Pappa, Mamma och en syster
Husdjur: En hund
Position i laget: Center

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.