ANNONS

Farstas sjöisar är plogade för skridskoåkare

ANNONS

Att snön ligger tjock behöver inte vara något hinder för den skridskosugne Farstabon. Plogen har gjort sitt jobb både på Magelungen och Drevviken. Två isbanor ligger redo: på Magelungen är den 2,5 kilometer och på Drevviken 2,9.

– Vi brukar börja ploga så fort isen bär vår lättaste motorcykel. När man väl fått bort snö börjar isen bygga på och då vågar vi oss ut med våra tyngre fordon, säger Leif Dahlgren på idrottsförvaltningen.

I fredags beräknades isens tjocklek till mellan 18 och 22 centimeter. För den som ändå inte vågar sig ut på sjön finns spolad is på bland annat Sandåkra bollplan i Sköndal och på Gubbängens IP.

På Intersport i Farsta centrum har personalen märkt att vintervädret har hittat hit.

– Så fort det blir en bra vinter vill folk åka både skidor och skridskor. På skidorna blev det bra tryck redan när första snön kom. Försäljningen av skridskor har tickat på ganska bra efter jul, särskilt nu när det går att åka på sjöarna, säger Marcus Bohman, butiksanställd på Intersport.

När det gäller skidspår är Ågesta närmast för den som bor i Farstatrakten. Spåren får goda betyg, men räkna med mycket folk.

För lite enklare åkning finns det numera spår även på Skarpnäckfältet, där man också hittar en skridskobana.

Stockholms stad har ett telefonnummer för aktuellt isläge: 08-508 45 685. Staden har också en app, Upptäck Stockholm, där man under vintertid kan få tips om både skridskobanor, skidspår och pulkabackar.

Vi brukar börja ploga så fort isen bär vår lätt­aste motor­cykel.Leif Dahlgren idrottsförvaltningen

ANNONS