Nu kan det bli fart på Sjöbergs centrum

Sjöbergs centrum
Sollentunahem kan ta över Sjöbergs centrum.
Planerna har funnits i tre år. Centrumet skulle fräschas upp och studentlägenheter byggas. Men nu kan planerna bli verklighet – om Sollentunahem köper centrum.

2015 klubbades en detaljplan för att bygga om Sjöbergs centrum. Dessutom skulle 150 nya studentbostäder byggas. Men än så länge har planerna inte blivit verklighet.

Socialdemokraterna vill se till att Sollentunahem tar över området från Prime Living. Planen är då att de 150 studentbostäderna ska bli vanliga hyresrätter.

– De har inte lyckats förse Sjöbergsborna med bra närservice. Jag har pratat med Vd:n som säger att de har mycket annat att göra, säger Joakim Jonsson, Socialdemokraternas kandidat för kommunstyrelseordförande.

Enligt kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M) har Prime Living och Sollentunahem redan en dialog om Sjöbergs centrum.

– Vi vill sett ett levande Sjöbergs centrum men det är Prime living som måste ta initiativet. Kommunen kan inte tvinga företag att sälja.

Pågår det förhandlingar om att låta Sollentunahem köpa tomterna och fastigheten?

– Nej. Det finns sedan tidigare en dialog men hur den ter sig kan jag inte svara på utan det är en fråga för Sollentunahems ledning.