Full fart på Sollentunas seniorer

Sollentuna seniorgymnastik på utomhusträning i Edsbergsparken.
Sollentuna seniorgymnastik på utomhusträning i Edsbergsparken.
Ett år har gått sen Sollentuna seniorgymnastik kom igång, och tack vare dem har många äldre kommit i form igen.
– Jag blir varm i hjärtat när folk berättar hur mycket de längtar till nästa träning, det känns som att det här har betytt mycket, säger ledaren Anette Fällström.

Är du äldre – men pigg nog att skaka höfterna till zumbadans, lyfta tyngder eller motionera på annat vis? Då är Sollentuna Seniorgymnastik platsen för dig.

Anette Fällström är ledare och har tillsammans med föreningen sett till att det finns gymnastik för de äldre, sen kommunen beslutade att inte längre tillhandahålla gratis friskvård för Sollentunas äldre.

– Vi har fått ett otroligt positivt gensvar från många. Min man är avundsjuk på mig för att jag brukar få applåder när jag kommer till jobbet, säger Anette Fällström och skrattar.

Alla ska få plats

Seniorgympan drivs ideellt och erbjuder flera olika träningsformer; stolgymnastik, dans, yoga och den mycket populära vattengymnastiken är bara några av alternativen.

– Vi börjar närma oss 300 medlemmar och försöker att hela tiden utöka passen så att att alla ska få plats – och så att det ska finnas något för alla, säger hon.

Utomhusträning sommartid

Och i somras har man förutom att bättra på motionen sett till att deltagare fått frisk luft och sol, genom att hålla träningspass ute i det fria.

– Vi prövade att ha gratis utomhusträning i Edsbergsparken och det var verkligen en hit, säger Anette Fällström och tillägger att de ska försöka satsa på ännu mer utomhusaktiviteter nästa sommar.


Nästa vecka drar föreningen igång med sina aktiviteter och mer information om dem hittar du här!