ANNONS

Fartkamera på Ingarö sågades ned

Nedsågad fartkamera
Fartkameran sågades av, men satt fortfarande fast i stolpen.
LocationNedsågadFartkamera
Här sågades fartkameran ned.
De nya fartkamerorna på Värmdö har varit omdebatterade och under morgonen mot söndag har en fartkamera sågats ned på Ingarö.
ANNONS

Vid kom 09.30 under söndagsmorgonen fick polisen in en anmälan om att en fartkamera sågats ned på Eknäsvägen 3 på Ingarö. Kameraskåpet ska ha sågats av, men satt fortfarande kvar i stolpen så att den inte kunde lyftas iväg.

– Det finns inga misstänkta för tillfället och inga iakttagelser om hur det här har skett. Vi har stängt av strömmen till den så ingen kommer till skada. Det är bara att reparera och sätta upp en ny, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson hos polisen.

”Mycket ovanligt”

Eva Lunderg på Trafikverket är nationell samordnare för trafiksäkerhetskameror, som fartkamerorna officiellt kallas. Hon menar att skadegörelse på dessa är ovanligt.

– Vi har väldigt lite skadegörelse på trafiksäkerhetskameror. Det händer emellanåt när vi sätter upp kameror på ett nytt ställe, men jag har aldrig hört om någon som sågats av förut. Vi har cirka 1500 stycken på hela vägnätet och monterar upp många nya i år. Vi återställer dem alltid.

Mitt i har tidigare rapporterat om att de nya fartkamerorna på Värmdö varit omdebatterade och att flera Värmdöbor varit skeptiska till dessa.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.