Fartkameror på Häradsvägen snart i bruk

Häradsvägen.
Häradsvägen.
Efter flera förseningar ska nu fartkamerorna på Häradsvägen tas i bruk.

– De ska sättas i drift den 1 december. De monteras och testas just nu, säger Amir Spahovic.

Förra sommaren stod det klart att Trafikverket valt ut Huddinge och Västerås till ett pilotprojekt där man ska prova att sätta upp fartkameror på kommunala vägar i tätbebyggda områden. I Västerås drog projektet i gång redan samma höst. Men fartkamerorna på Häradsvägen i Huddinge har dröjt på grund av flera problem.

– Det tog längre tid än vi räknade med. Men det är ett test vi gör där vi sätter upp kameror på kommunal väg. Och därför är det lite annorlunda rutiner, säger Amir Spahovic, trafikingenjör vid kommunen.

Efter problem med både elleverantör och fundament ska nu kamerorna tas i bruk den 1 december.

– Det är löst nu och det ska komma upp fyra kameror längs med vägen. Men vi har lite problem med den fjärde kameran. Vi hoppas att det ska vara löst till den 1 december, säger Amir Spahovic.

Han har höga förhoppningar om att de nya fartkamerorna kommer att få folk att sakta ner på vägen. Mitt i Huddinge har tidigare rapporterat att 96 procent av alla som kör förbi Segeltorpsskolan kör för fort.

– Det blir märkbar effekt på trafiken så fort man sätter upp dem. Med fartkameror blir det resultat omedelbart, säger Amir Spahovic.