Passagerarfartyg Romantika
Romantika går mellan Riga-Stockholm

Fartyg tog in vatten i natt

Nyheter 

Tidigt under torsdagsmorgonen tog ett passagerarfartyg på väg från Stockholm till Riga in vatten efter att stormen orsakat skador på fartyget. Händelsen ska utredas.

Det var en radarantenn som skadades i stormen och som flög iväg och i sin tur orsakade skador på ett fönster som ledde till att vatten läckte in. Fartyget i fråga är Tallink-siljas Romantika som går mellan Riga och Stockholm.

– Det är en kombination av vind och vatten som orsakat skadorna. Man ska titta på vad som har hänt mer exakt när man kommit fram till Riga, säger Hans Friberg, operativ chef Tallink-Silja.

Skadorna skedde klockan 03:40 när fartyget var ute mitt på Östersjön, utan möjlighet att ta sig i land. Enligt Hans Friberg stannade fartyget då av och man tätade skadorna på fartyget innan man fortsatte i kurs mot Riga.

– Att en sådan antenn går av är egentligen ingenting som påverkar säkerheten ombord. Det är bara otur att den träffar en ruta som den gjorde nu, säger Hans Friberg.

Under onsdagskvällen valde kaptenen att senarelägga avgången från Stockholm fyra timmar på grund av vindläget. Det finns 277 passagerare och 178 besättningsmedlemmar ombord på fartyget.

I skrivande stund är fartyget fortfarande på väg till Riga.

 

Fler nyheter från Stockholm

Nyheter

Schäfern nummer 1 i Haninge

Nyheter

Tre bilar i krock i Kristineberg

Karolinska sjukhuset entré
Nyheter

32 Barnläkare: Ohanterlig problematik

Nyheter

Fyra bilar i krock vid Skogskyrkogården

Nyheter

MORGONKOLLEN: 100-åringar får inte plats

Anna Starbrink och byggkran
Sjukvård

Nu ska landstinget kartlägga stockholmarna