ANNONS

Fasching vill öppna kafé

Den här entrén ska bli mer som den var från början.
Den här entrén ska bli mer som den var från början.
Stans största jazzklubb Fasching vill bygga om sina lokaler för att kunna ordna mindre kaféspelningar. Samtidigt ska entrén återställas så långt som möjligt.
ANNONS

Fasching ligger i samma hus som Oscarsteatern. Fastigheten är 110 år gammal och byggnadsminnesförklarad. Här låg från början ett så kallat schweizeri med egen ingång från Kungsgatan, ett slags konditori där man också kunde få vin och likör.

Genom åren har där funnits ett antal olika etablissemang. 1937 öppnade restaurangen La Grande Visite, 1952 kom danssalongen Zanzibar och 1972 var det dags för Fasching.

Fasching har nu skickat in en ansökan till länsstyrelsen om att få göra om entrédelen av sin lokal till kafé. Detta som ett sätt att utöka verksamheten med mindre spelningar. Därmed skulle dagens entré från 1994 byggas om och återställas till ursprungligt skick så långt som möjligt.

Det har gjorts en antikvarisk utredning av ansökan som inte har något emot förändringarna men påpekar att de måste göras varsamt och i samråd med sakkunnig.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.