Arbetsgivare som står upp mot fördomar

Maria Mannerholm, VD på Micasa Fastigheter, har här tagit emot Visa vägen-priset 2016 i kategorin Årets arbetsgivare för fastighetsbolagets insatser för att fler personer med funktionsnedsättning ska få jobb.
Maria Mannerholm, VD på Micasa Fastigheter, har här tagit emot Visa vägen-priset 2016 i kategorin Årets arbetsgivare för fastighetsbolagets insatser för att fler personer med funktionsnedsättning ska få jobb.
Micasa Fastigheter, som förvaltar Stockholms stads omsorgsfastigheter, tilldelas Visa Vägen-priset i kategorin Årets arbetsgivare. Fastighetsbolaget är den arbetsgivare som under året har ”gjort mest för att öppna upp arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning”. 
– Vi är så glada för att vi fick priset, säger vd Maria Mannerholm.

Micasa Fastigheter har tilldelats Visa vägen-priset för att som arbetsgivare ha öppnat upp för anställda med funktionsnedsättning. Visa Vägen-priset delas årligen ut av Samhall AB. Vinnaren utses av en fristående jury som består av flera kända namn, bland annat medieprofilen Jan Scherman, LO-ordförande Karl-Petter Thorwaldsson och Mats Eliasson, marknadsdirektör på Samhall.

Här är juryns motiveringen till varför Micasa Fastigheter i år får priset:

”Med en imponerande självklarhet har Micasa Fastigheter konsekvent stått upp mot omgivningens fördomar och försvarat sitt val av medarbetare utifrån deras förmåga att med bästa kvalité utföra det arbete som krävs”.

Maria Mannerholm, vd på Micasa Fastigheter, tog med stor glädje emot utmärkelsen vid en gala på Rival i Stockholm. Hon berättar med entusiasm om det framgångsrika samarbete med Samhall på fastighetsbolagets trygghetsboenden för äldre. Micasa hyr in personal från Samhall och dessa värdar är ansiktet utåt där.

– I våra trygghetsboenden med hyreslägenheter för äldre ordnar våra Micasa-värdar aktivitet och social samvaro tillsammans med de äldre.

Maria Mannerholm tror att Micasa Fastigheter är en föregångare som arbetsgivare eftersom Samhall utvärderas på samma sätt som andra underleverantörer. Medarbetarnas arbetsinsats står i fokus.

– Det handlar om att matcha rätt person med de tjänster som vi har handlat upp. Det gör Samhall åt oss. Vi har ett jättebra samarbete. De levererar den här tjänsten och det är den tjänsten vi utvärderar. Vi behandlar dem som alla andra underleverantörer och entreprenör i våra fastigheter.

Förutom att Micasa Fastigheter fick pris som Årets arbetsgivare på tilldelades Kristoffer Sandström, som arbetar på Gröna Lund, priset i kategorin Årets eldsjäl. Han fick utmärkelsen för sitt engagemang för att öka mångfald och riva fördomar där.

Fakta

Detta är Micasa Fastigheter

Micasa Fastigheter i Stockholm äger och förvaltar Stockholms stads omsorgsfastigheter, 5710 grupp- och servicehusbostäder, 243 studentbostäder, 575 trygghetsbostäder och 981 seniorbostäder. Totalt 7630 lägenheter. Micasa fastigheter är ett dotterbolag till Stockholms Stadshus.

Källa: Samhall AB