ANNONS

Fastighetsägarna trivs bäst i Sundbyberg

Här, vid Bällstaån, har höga halter av giftiga ämnen uppmätts.
Strandpromenad vid Bällstaån i Sundbyberg
Sundbyberg kniper återigen förstaplatsen som Stockholmsregionens varmaste kommunen för fastighetsföretagande.
ANNONS

Intresseföreningen fastighetsägarna Stockholm rankar vart tredje år klimatet för fastighetsföretagande i 13 av Stockholms läns kommuner samt Gotland. Rankingen avser kommunernas förmåga att skapa goda förutsättningar för investering i, och förvaltning av fastigheter. Över 700 privata fastighetsägare blev intervjuade i årets undersökning. De fick svara på frågor bland annat hur nöjda de är med de allmänna kommunikationerna i anslutning till deras fastigheter, handläggningstider, kontakt med tjänstemän och politiker.

För andra gången i rad hamnade Sundbyberg överst på listan, som den kommun fastighetsägarna känner sig mest nöjd att bedriva fastighetsverksamhet i. Därefter följde Järfälla, Lidingö och Sollentuna.

– Vi är naturligtvis jätteglada över att investerare stortrivs i vår kommun. Det här är ett kvitto på att vi inom politiken jobbar målmedvetet. Vi försöker hålla en bra dialog med fastighetsägare och medborgare, som kan vara att informera om saker i god tid. Vilket jag tror jag är en bidragande orsak till varför Sundbyberg hamnar högt på listan gång på gång, säger Mikael T. Eriksson (M), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.

Fakta

Fastighetsföretagarklimatet 2017

 • Undersökningen fastighetsföretagarklimatet görs av Demoskop, i uppdrag från branschorganisationen fastighetsägarna Stockholm och genomförs vart tredje år.
 • Syftet är att mäta förutsättningen att bedriva fastighetsverksamhet bland kommersiella fastighetsägare i Stockholms läns kommuner och på Gotland.
 • Mätningen presentras som en indextabell där kommunerna placeras efter bästa resultat.

Här är 2017 års lista

 1. Sundbyberg
 2. Järfälla
 3. Lidingö
 4. Sollentuna
 5. Sigtuna
 6. Upplands Väsby
 7. Huddinge
 8. Solna
 9. Nacka
 10. Stockholms stad
 11. Täby
 12. Södertälje
 13. Haninge
 14. Gotland
Källa: Fastighetsägarna Stockholm