ANNONS

Fästingbussen kommer till Häggvik och Rotebro

Fästingsäsongen är här igen. I fjol ökade antalet fall av TBE med 50 procent. Vaccinera sig kan man göra på vårdcentralen – eller i fästingbussen, som gör flera stopp i både Häggvik och Rotebro i sommar.
ANNONS

Fästingbussen från företaget Vaccindirekt gör sitt första besök i Sollentuna nu på söndag den 22 maj. Då finns den på plats i Rotebro vid Coop Extra klockan 12-16. Till Häggvik kommer den första gången på onsdag 25 maj klockan 15-19. Under sommaren blir det sedan fler stopp i Häggvik och Rotebro.

Antalet rapporterade fall av TBE – fästingburen hjärninflammation – ökade 2015 med ungefär 50 procent till 268 fall, enligt Folkhälsomyndigheten. TBE-viruset är vanligast i Stockholms skärgård, kring Mälaren, längs Östersjökusten ner till Kalmar samt på Öland och Gotland.

Förutom att vaccinera sig kan man tänka på att bära heltäckande kläder när man vistas i skog och mark, och att inspektera kroppen när man har varit ute. Bakom öronen och vid hårfästet är två av fästingarnas favoritplatser.

Man kan också vaccinera sig på sin vårdcentral. En vuxendos kostar oftast runt 350 kronor och en dos för barn upp till tolv år cirka 300 kronor. Tre doser ger skydd i tre år.

För mer information om var och när fästingbussen stannar, se Vaccindirekts webbsida.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.