ANNONS

Katt satt fastkilad under motorhuv

Med hjälp av Djurambulansen Stockholm kom Sixten/Marabou loss efter flera timmar.
Med hjälp av Djurambulansen Stockholm kom Sixten/Marabou loss efter flera timmar.
Motorintresserad kisse?
Motorintresserad kisse?
Räddningsaktionen tog hela kvällen.
Räddningsaktionen tog hela kvällen.
Motorn spinner som en katt, brukar man säga.
Att det verkligen finns en katt där under huven lär vara ovanligare. Men det var precis vad det gjorde i Hökis här om veckan.
ANNONS

Den aktuella katten har två namn, Sixten och Marabou, och är innekatt. Men när hans ägare kom hem på kvällen gick han inte att hitta någonstans.

”Kattrackaren väger tio kilo”

Efter lite letande visade det sig att han smitit utomhus. Ett jamande från grannens bil avslöjade var han var.

– Kattrackaren väger tio kilo. Ändå hade han lyckats klättra upp till motorn, troligen genom utrymmet där däcket sitter. Sen satt han fast, berättar hans matte.

Rev sina hjälpare

Ägaren till bilen gick först inte att nå. Andra grannar hjälpte till att hissa upp bilen med en domkraft och sen turades de om att lägga sig under och försöka lirka fram katten. Men det enda som kom fram var en ilsken rivande tass.

”Till slut ringde jag polisen”

Trots att bilens ägare sen dök upp och öppnade huven tycktes det omöjligt att få loss katten.

– Till slut ringde jag polisen. Jag trodde inte att de skulle komma men så dök det upp två skitsnygga poliser och hjälpte till, säger kattens ägare.

Smutsig men oskadd

Det var dock först sent på kvällen, när poliserna i sin tur kontaktat Djurambulansen Stockholm, som katten äntligen kom loss. Då hade räddningsaktionen pågått i sex-sju timmar enligt Sixten/Marabous matte.

ANNONS

– Katten hade kommit fram med huvudet och då lyckades en av killarna från djurambulansen sticka ner en arm och få undan kablar som han satt fast i. Han var oskadd – men smutsig kan jag säga.

Hyllar Djurambulansen

Dramatiken utspelade sig på Russinvägen den 10 april. Kattägaren hyllar nu Djurambulansen Stockholm och uppmanar andra att stödja verksamheten, som drivs ideellt med hjälp av medlemsavgifter och gåvor.

– Jag är så himla imponerad av dem. Jag vill uppmana alla att donera pengar till dem, säger hon.