ANNONS

De har fått nog av bilstöket på Sveavägen

Anneli Onali och flera andra grannar längs Sveavägen tycker att bilstöket har blivit värre de senaste åren.
Anneli Onali och hennes grannar längs Sveavägen tycker att bilstöket har blivit värre.
Bilister som kissar i porten, kör på tomgång och spelar musik fyra på morgonen. Nu har boende på Sveavägen fått nog.
– De kommer i flockar om tio, femton bilar och rejsar mellan trafikljusen, berättar grannen Anneli Olani.
ANNONS

Grannar på Sveavägen berättar om stökiga bilträffar och roadracing. Detta sker i princip varje helg och ibland flera gånger i veckan. Det har pågått ett bra tag men nu verkar det ha blivit mycket värre senaste tiden.

– Jag har bott där i sex år men det ökar enormt. Det är uppbrutna portar, nerkissat och att de står med tomgång på. Det är race och bultande högtalare, säger en boende i området.

Avgaslukt i lägenheten

Tomgångskörningen gör att det luktar avgaser i lägenheterna intill Sveavägen, detta är något som grannen Anneli Olani märkt av.

– Jag tycker att man ska kunna ha fönstret öppet utan att det luktar avgaser. Det är väl en minut som gäller för tomgångskörning, men de kan brumma i två timmar! Ofta spelar de musik till tre, fyra på morgonen. Jag kan stänga fönstret och sova med öronproppar, men man blir tokig på att man inte kan ha fönstret öppet när det är varmt, berättar hon.

Bilträff på Sveavägen

Bilträff på Sveavägen. Foto: Läsarbild

Anneli Olani har bott i området sedan 2003, enligt henne har det tillkommit mer högljudda sportbilar den senaste tiden, bilarna rejsar mot varandra utanför hennes hus.

– Det senaste året har det tillkommit fler så kallade ”muskelbilar”. Sportbilar, som Lamborgini och Mazerati. De kommer i flockar om tio, femton bilar och rejsar mellan trafikljusen. De kör så fort att det smäller i avgasrören, berättar Olani.

ANNONS

Polisen: ”Vi jobbar med problematiken”

Enligt Norrmalmspolisen är detta inget nytt fenomen då sportbilar brukar åka i området under sommarhalvåret.

– Den typen av sportbilar brukar komma i samband med vår och sommar, de kulminerar under sommarhalvåret, säger Måns Gauffin på Norrmalms polisen.

Polisen har planlagda trafikinsatser året om och de har fått många samtal från boenden som har tröttnat på stöket på Sveavägen.

– Vi har planlagda trafikinsatser året runt och Sveavägen ingår absolut i dom. Vi jobbar kontinuerligt med den problematiken som är där i den mån vi hinner.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.