Fredrick Federley diskuterar Sättramodellen

Fredrik Federley besöker Sättra Gård Upplands Väsby
Fredrik Federley, Centerpartiet, besöker Sättra gård.
Centerpartiets EU-parlamentariker Fredrick Federley besöker Sättra gård. Tillsammans med jordbrukaren Mats Eriksson ska de diskutera lantbrukets omställning till en hållbar utveckling.

Under måndagen besöker Centerpartiets EU-parlamentariker Fredrick Federley Sättra gård i Upplands Väsby för att diskutera miljö- och klimatfrågor.

– Fokuset kommer att ligga på omställningen till en hållbar utveckling, säger Johan Magnusson, politisk sekreterare för Centerpartiet i Upplands Väsby.

Särskilt hållbara metoder

Lantbrukaren Mats Eriksson på Sättra gård har utvecklat den så kallade Sättramodellen, en miljövänlig metod som fått spridning inom lantbruket och innebär att man sår direkt i stubben från förra årets skördade grödor.

– Centerpartiet ringde mig och frågade om de fick komma hit. Ja det får ni väl sa jag. Vi jobbar ju mycket med miljön och klimatet, så det är något vi kan diskutera. Och EU:s budgetfördelning till lantbruket, säger Mats Eriksson.

Sverige har högre miljöambitioner

Enligt Centerpartiets politiske sekreterare Johan Magnusson kommer Fredrick Federley även att prata om de utsläppsrättigheter som diskuteras i EU just nu.

– En av utmaningarna för svenskt jordbruk handlar om att vi har höga miljöambitioner gällande klimatet och djuren, vi vill få upp ambitionerna i hela EU för att inte svenska bönder ska handla i underläge med sina högre krav, säger Johan Magnusson.