ANNONS

Fejklappar varnar för skadlig luft i Solna

Lapparna signerade Solna stad har upptäckts bland annat vid Frösundaleden.
Lapparna signerade Solna stad har upptäckts bland annat vid Frösundaleden.
"Vistas ej längre än nödvändigt i detta område" varnar lappar som satts upp vid Frösundaleden och Solna station.
Flera har reagerat – men lapparna är fejk.
Solna stad ser allvarligt på det inträffade.
ANNONS

Lapparna som fått Solnabor att haja till har upptäckts på flera trafikerade platser, bland annat vid Frösundaleden.

Ingela som bor i området såg en vid busshållplatsen på Kolonnvägen. Budskapet om ”rödlistad vägsträcka” gjorde henne oroad, och arg.

– Jag fattar inte hur man kan sätta upp en liten lapp när det är så pass allvarligt. Det känns väldigt oseriöst. Vadå ”vistas ej längre nödvändigt i detta område”? Det klart att man blir oroad, säger hon.

”Oseriös information”

På Facebook diskuteras också varningarna om ”skadlig luft” som undertecknats med Solna stad. Är det så illa ställt med luften – eller är lapparna fejk?

Ingela är också konfunderad.

– Jag har ju funderat på om det verkligen kan vara Solna stad som sätter upp det här. Eller är det någon annan? Vi har ett stort problem med luftmiljön, det har blivit mycket värre sedan Frösundaleden breddades. Därför tänker man ju att det kan vara skadligt. Men informationen är så pass oseriös.

”Vilseledande”

Oseriöst – Solna stad instämmer.

– Vi såg en bild i sociala medier och kunde konstatera direkt att lapparna inte kommer från oss, säger Rasmus Sandsten som säger att staden ser allvarligt på det inträffade.

– Har man en åsikt får man gärna framföra den utifrån vem man är, eller anonymt. Men att göra på det här sättet är vilseledande och kan skrämma upp folk. Det är bara vi som får använda Solna stads logotyp.

ANNONS

De lappar som uppmärksammats har nu tagits ned.

Tror ni lapparna är ett inlägg i debatten om Solnas luft?

– Det vet jag inte, men jag vet att vi kommer att sätta upp en mätstation vid Råsundavägen nu i början av 2019. Så snart kommer det att finnas fakta om det, säger Rasmus Sandsten.