ANNONS

Felsökning pågår i mörka Sjödalsparken

Större delen av Sjödalsparken och gångvägen på Klockarevägen är nedsläckt.
Större delen av Sjödalsparken och gångvägen på Klockarevägen är nedsläckt.
Större delen av Sjödalsparken och gångvägen på Klockarvägen saknar sedan en vecka tillbaka belysning.
Kommunen vet ännu inte vad felet är, men felsökning pågår.
ANNONS

Större delen av Sjödalsparken och gångvägen på Klockarvägen saknar sedan en vecka tillbaka belysning.

Flera upprörda läsare har hört av sig till Mitt i och påpekat att de har gjort kommunen uppmärksam på felet, men att inget händer.

En läsare berättar att han har ramlat och slagit sig illa i mörkret och en annan beskriver sin rädsla att gå i den mörka parken så här:

”Som kvinna känner man sig fruktansvärt osäker och rädd då man måste passera dessa områden. Frågan är väl bara hur länge detta skall pågå innan det inträffar ett överfall eller en våldtäkt. I kväll är det tredje kvällen i rad, vad jag vet, som belysning saknas. Detta är inte acceptabelt! Ska man välja en annan väg är det att passera via byggarbetsplatsen på Sjödalsvägen. Det är inte heller en plats som känns säkert kvällstid”.

Kan behöva gräva

Enligt Robert Rehn, belysningsansvarig på kommunen, hade kommunen personal ute och kontrollerade belysningen redan i förra veckan, och efter det ska den ha fungerat igen. Men därefter har felanmälningarna på nytt strömmat in till kommunen.

– Det är många medborgare som har ringt och felanmält. Personal har varit ute igen både i går och i dag, men jag har ännu inte fått rapporterat vad felet är. Det troliga är att det handlar om säkringar eller i värsta fall ett kabelfel, säger han.

Om det rör sig om ett kabelfel måste man gräva och då kan felet ta längre tid att åtgärda, enligt Robert Rehn, och man ser nu därför samtidigt över om det går att ordna med temporär belysning.