Fem tjänster bort på Ängskolan

Nu är det klart vilka skol-anställda som blir av med jobbet.

Ängskolan drabbas hårdast.

Tidigare var beskedet att 25 anställda riskerade uppsägning till följd av att skolorna överskridit budget med drygt 13 miljoner kronor.

– Det blev inte fullt så många. Skolorna och facket har förhandlat och man har kunnat erbjuda personal tjänster på andra skolor. Totalt har elva personal fått besked om uppsägning, säger Ingrid Lööw, tillförordnad chef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Det rör sig om tre lärare, en elevstödjare och en intendent på Ängskolan, en lärare på Rissneskolan, två elevassistenter på Miklagårdsskolan och tre lärare på S:t Martins gymnasium.

– Stämningen är inte så uppåt här. Det är ju kolleger som ska sluta. Det blir hårdare jobb för lärarna och det drabbar de svagaste eleverna. När grupperna blir större får man mindre hjälp, säger Jan Hultberg, ordförande för Lärarnas riksförbund i Sundbyberg och matematiklärare på Ängskolan.

Grundskolenämndens vice ordförande Amal Lahlou (MP) tror dock inte att uppsägningarna slår tillbaka mot skolornas kvalitet.

– Personligen beklagar jag att lärare förlorar sina jobb. Men jag har fullt förtroende för att rektorerna lever upp till budgeten.