ANNONS

Festival för unga i Järva

Amra Heco, från Reactor, hoppas att politikerna besöker ungdomarnas festival.
Amra Heco, från Reactor, hoppas att politikerna besöker ungdomarnas festival.
En festival för unga i Järva.
En festival för unga i Järva.
Filmer som väcker debatt har premiär på ungdomsfestival nästa helg.

- Vi hoppas att politikerna också kommer och hälsar på i år, säger Amra Heco, från Reactor.
ANNONS

Nästa helg kommer flera av ortens filmer se dagens ljus för första gången. Flera dokumentärer och spelfilmer har premiär på ungdomsfestivalen Järvaplay.

– Trots att det bara är andra året för i år känns festivalen ganska etablerad i området, säger Amra Heco, producent på ungdomshuset Reactor, som är med och arrangerar festivalen.

I år har festivalen utökats från två till fyra dagar. Förra året var det fokus på film. I år har man breddat innehållet. Det kommer att finnas möjlighet att, designa kläder, träffa regissörer, lyssna till poesi i mobilen, delta i dj-workshop, lyssna till Spoken Word.

– I år har vi också en mer politisk ton i vissa programpunkter. Ungdomar i våra områden är jätteengagerade i sina bostadsområdet och oroliga över vissa tendenser som utvecklas i samhället.

– Vi skulle verkligen bli glada om politiker och även tjänstemän från våra stadsdelar kunde hälsa på under festivalen och se vilken härlig festival ungdomarna har varit med och skapat.

Fadumo Hussain, från Tensta kommer att visa sin dokumentärfilm ”179:an – Nästa station segregation”. Hon berättar att hon blev upprörd över att se hur folk behandlades av väktare.

– Jag vill göra skillnad på min gata, ingen ska behandlas dåligt. Det enda sättet jag kan göra skillnad är att filma, så det är det jag gör.

Under skapandet av filmen råkade hon själv i konflik på busslinjen. Det har hon också dokumenterat. Hon hoppas att filmen väcker debatt. Den visas på Kista bibliotek på festivalens första dag den 2 juni.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.