Festkväll slutade i misshandel

En man blev svartsjuk när hans flickvän dansade med en annan kvinna. Därför misshandlade han henne med en ljusstake och hotade den andra kvinnan. Nu har han dömts skyddstillsyn och vård.

Det var i början av juni som mannen, hans flickvän och väninna till henne var ute på bar där de drack stora mängder alkohol. Efter en stund åkte de hem till flickvännens lägenhet där de fortsatte dricka.

Flickvännen och väninnan ska då ha dansat med varandra, något som gjorde mannen mycket svartsjuk. Han gick ut en stund för att köpa mer öl, och när han återvände och såg att flickvännen somnat med väninnan i soffan blev han arg. Enligt domen ska han ha misshandlat sin flickvän med många slag, vid ett tillfälle tog han upp en ljusstake som han slog henne med.

Han ska dessutom ha hotat flickvännens väninna.

Tingsrätten anser det dock inte vara bevisat att mannen velat skada sig flickvän allvarligt när han slog henne med ljusstaken. Därför fastställer de domen till misshandel av normalgraden, och inte grov misshandel som åklagaren yrkade på.

Det är inte första gången mannen har misshandlat flickvännen. Den 23 mars i år dömdes han för att ha misshandlat henne vid två tillfällen. Påföljden den gången blev villkorlig dom och samhällstjänst.