Min lokala hjälte

Fettisdag: ”Vi bakar över 4 000 semlor”

Gustav Sulingga Wahrberg säljer många såna här i dag.
Gustav Sulingga Wahrberg säljer många såna här i dag.
En del har tjuvstartat – andra har väntat.
Men i dag på fettisdagen äts och bakas det semlor som aldrig förr.
– Förra året bakade vi strax över 4 000 semlor på fettisdagen, och det är nog fler i år, säger Gustav Sulingga Wahrberg på Brot i Liljeholmen.

Nästan alla som står i kön vill samma sak denna dag.

– Jag vill ha två semlor. Har ni mellansemlor kvar? undrar en av kunderna när MItt i gör ett besök på Sjöviksvägen.

I dag på fettisdagen är det dags att mumsa i sig bulle, mandelmassa och grädde i olika former: kanske som wienerbröd eller som karlsbadervariant.

– Men generellt är det den klassiska semlan som säljer mest, säger Gustav Sulingga Wahrberg, säljare på Brot.

Vad är det folk undrar över?

– De ställer frågor om mandelmassan, den är viktig. Många vill inte att mandelmassan ska vara blandad med grädden.

Han säger att det till förra årets fettisdag bakades strax över 4 000 semlor till bageriets två butiker.

– Och i år är det nog ännu fler.

Hur tycker du att en bra semla ska vara?

– Det kan jag inte svara på. Jag är ingen semmelätare.