ANNONS

Fullt upp på fettisdagen – men semlesäsongen fortsätter

Semlor, Konditorn på Delselius konditori och bageri i Gustavsberg: Denise Nyström.
Denise Nyström, konditor på Delselius i Gustavsberg har fullt upp på semmeldagen. Runt 3 600 semlor ska bakas.
Fettisdagen är förbi – men semlesäsongen pågår ända fram till påsk.
– Det är en riktigt lång säsong i år, säger Denise Nyström, konditor på Delselius konditori  i Gustavsberg.
ANNONS

På fettisdagen ägnar sig Denise Nyström enbart åt att baka semlor, och i bageriet bakom kafét pågår produktionen för fullt. Bröd bakas från grunden, mandelmassa och grädde ska på, och tillsist florsockret.

– Jag badar i florsocker idag, säger Denise Nyström.

”Rullar på hela dagen”

Semlesäsongen pågår från början av året fram till påsk, så det är en extra lång säsong i år, men ändå är det få fettisdagen flest vill äta semlor och det är fullsatt i lokalen.

– Det rullar på hela dagen. De flesta som kommer in på fettisdagen vill ha semlor, men inte alla, säger Denise Nystörm.

Semlor, Konditorn på Delselius konditori och bageri i Gustavsberg: Denise Nyström.

Denise Nyström, konditor bakar enbart semlor på fettisdagen.

Traditionella semlor

Konditoriet har inte hoppat på trenden med andra typer av semlor, som exempelvis semlewraps eller semlekorv.

– Här kör vi på den klassiska semlan i olika storlekar och det finns även allergianpassade semlor, säger Denise Nyström.

Förra året sålde konditoriet 3600 semlor på fettisdagen.

ANNONS

– Vi hoppas på lika många eller fler i år, säger Denise Nyström.

Vad tycker du själv om semlor?

– Det är gott, och det är kul att jobba en sån här dag. Men jag äter bara en semla, det får räcka, säger Denise Nyström.

Semlor, Konditorn på Delselius konditori och bageri i Gustavsberg:

Semlesäsongen forsätter fram till påsk.´

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.