Fick dressing i sitt brevinkast

Den 52-åriga kvinnan trodde att grannen hade stulit hennes mobiltelefon.

Därför hällde hon dressing, vinäger och chili i hans brevinkast.

Nu har hon fällts för ofredande, hot och misshandel.

När 30-åringen kom hem från krogen till lägenheten i Johannesfred en sommarnatt förra året möttes han av en hemsk stank redan i trappuppgången. Framför hans dörr och på golvet i nne i hallen innanför brevinkastet låg en sörja av vinäger, soja, sambal oelek och hamburgerdressing.

En stund senare bankade det på mannens dörr. Utanför stod en 52-årig granne som han träffat någon enstaka gång tidigare. När mannen öppnade dörren slog den kvinnliga grannen till honom i ansiktet och anklagade honom för att ha stulit hennes mobiltelefon. I den fanns ett nummer till en känd svensk artist och kvinnan var övertygad om att 30-åringen ville sälja det till media.

Samma kvinna hade sedan tidigare besöksförbud hos en annan man som tidigare varit inneboende hos henne ett par veckor. Mannen flyttade snabbt eftersom han tyckte att kvinnan var hotfull. Han bytte telefonnummer flera gånger, men när hon fortsatte att ringa utfärdades kontaktförbud under ett halvår.

I höstas, tre dagar innan förbudet löpte ut, ringde kvinnan plötsligt till sin före detta inneboende och hans flickvän och skrek könsord åt dem. Under en eftermiddag kom 87 samtal till flickvännens telefon.

En polis på Västerortspolisen har också utsatts för kvinnans trakasserier. Kvinnan ringde en period så ofta att polisen tvingades stänga av sin telefon.

Kvinnan har erkänt att hon gjort sig skyldig till ofredande genom att ringa på 30-åringens ytterdörr och hälla vinäger och annat i hans brevlåda. Däremot nekar hon till att ha slagit mannen i ansiktet. När det gäller telefontrakasserierna menar hon att hon inte begått ett brott eftersom hon hade ett ärende när hon ringde.

Tingsrätten gick på åklagarens linje och dömde 52-åringen för misshandel, olaga hot, ofredande och överträdelse av kontaktförbud till skyddstillsyn, rättspsykiatrisk vård och skadestånd.