Axel fick sin dröm uppfylld

Håkan och Axel Bäcksin fick en fin helg tillsammans.
Håkan och Axel Bäcksin fick en fin helg tillsammans.
Axel Bäcksin fick besöka Koenigseggs bilfabrik.
Axel Bäcksin fick besöka Koenigseggs bilfabrik.
Axel Bäcksin besökte Koenigseggs fabrik, åkte limousin och bodde på lyxhotell.
Anledningen är att han har en brist på tillväxthormon och blev därför utvald att få Min Stora Dag

Under senhösten fick 10-årige Lidingöbon Axel Bäcksin vara med om en helg han sent kommer att glömma. Via insamlingsstiftelsen Min Stora Dag fick han tillsammans med sin pappa Håkan åka till biltillverkaren Koenigsegg i Ängelholm. Han fick besöka verkstaden där de tillverkar denna dyra och motorstarka sportbil och han fick även provsitta den världskända bilmodellen.
– Det kändes bra och det var roligt. Det var något jag hade önskat mig, säger Axel Bäcksin.
På kvällen fick de bo på Grand hotell i Helsingborg och dagen därpå stod en stor limousin utanför hotellentrén och väntade på dem. Axel och pappa Håkan blev då skjutsade till Busfabriken som är ett lekland som låg i närheten.
– Det blev ett riktigt roligt äventyr för Axel för han vet att det inte är många som får komma till Koenigseggs bilfabrik. Jag vet att det blev en fin dag för Axel, säger Håkan Bäcksin.
Min Stora Dag är en rikstäckande organisation som förverkligar drömmar för barn med svåra sjukdomar och diagnoser i Sverige. Axel Bäcksin har en total brist på eget tillväxthormon och han tar därför en injektion varje dag som är livsnödvändigt för att han skall växa och utvecklas.
– Det har blivit en rutin att ta sprutorna varje kväll. Axel reagerar inte på det och ser det numera som en naturlig del av livet, säger Håkan Bäcksin.
Redan när Axel var 1,5 år såg de att Axel tappade fart i sin tillväxtkurva. I dag går han i Högsätra skola och gillar bäst engelska och NO-ämnen. Han måste regelbundet besöka läkare och olika specialister på skoltid och blir därför tvungen att vara borta från skolan en hel del.
– Axel har stundtals en tuff vardag och ibland känner vi att det finns en oförståelse för vår situation. Det känns som om vi inte når fram, säger Håkan Bäcksin.
– Därför var vår resa till Koenigsegg viktig. Det var en upplevelse som han alltid kommer att komma ihåg. Att vi låter Axel medverka i en artikel tror vi kan hjälpa till att ge ökad förståelse för situationen för barn med medicinska utmaningar, tillägger han.