Fick flaska i huvudet – på sin egen fest

Ett larm om en blodig man med ett basebollträ fick polisen att skynda till Gustavsberg.

Det visade sig att mannen hade attackerats med en ölflaska i huvudet på sin egen hemmafest.

En tidig kväll i februari i år blev en polispatrull beordrad till Gustavsberg för att leta efter en blodig man som gick omkring med ett basebollträ i handen.

Poliserna förstod på signalementet vem det kunde handla om eftersom de hade fått kännedom om festen i fråga.

De begav sig mot lägenheten och hittade den unge mannen i husets trappuppgång. Han var blodig över hela kroppen och mycket riktigt hade han ett basebollträ i handen, enligt uppgifter i förundersökningen.

Han hade just blivit misshandlad på sin egen fest då en gäst slagit en glasflaska i huvudet på honom.

Nu var han ute efter misshandlaren, som flytt från festen, för att ge igen. Men poliserna skjutsade i stället mannen till Södersjukhuset, där han fick sy det kraftiga jacket som uppstått vid misshandeln.

Enligt tingsrätten var det en man i 20-årsåldern från Värmdö som oprovocerat slagit flaskan i huvudet på mannen under hemmafesten.

Han har nu dömts för misshandeln.

Värmdöbon fälldes även för att ha misshandlat sin mamma, sparkat en polis, klottrat på flera ställen samt använt narkotika.

Straffet för de begångna brotten är skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Men hade straffet blivit fängelse, skulle mannen ha fått sitta bakom lås och bom i ett år för brotten. Det är misshandelsfallen som är särskilt allvarliga, anser domstolen.

I år har hittills 214 anmälningar om misshandel på Värmdö kommit in till polisen.

– Jag skulle säga att det är en jämn ström. Sommar­månaderna är det alltid lite extra, eftersom folk är ute och rör sig mer då, säger Annika Teckner, förundersökningsledare vid Nackapolisen.

Oftast finns alkohol med i bilden.

– Vanligast är att den som misshandlar är en man i 25-årsåldern. De har ännu inte hunnit stadga sig och är ute och festar på krogen, säger Annika Teckner.