Fick p-böter trots giltigt tillstånd

Från och med i år måste Danderydsborna själva skriva ut parkeringstillstånd och fästa det på bilens vindruta.

– Informationen är bristfällig, menar en man som fått böter.

”Till min stora förvåning fick jag parkeringsböter på Hortusparkeringen den 17 januari”, skriver Danderydsbon i en anmälan han gjort till Allmänna reklamationsnämnden.

Han berättar att han i god tid före årets slut kontrollerade att parkeringstillståndet var giltigt genom att gå in på kommunens hemsida och skriva in personnummer och bilens registreringsnummer. Han fick upp en sida där det stod ”Ditt parkeringstillstånd gäller till och med den 11 december 2013. Du kan ansöka om nytt tillstånd tidigast en månad innan det nuvarande går ut.”

Han nöjde sig med det.

– Det stod ingenstans att jag behövde skriva ut mitt parkeringstillstånd. Informationen var mycket otydlig och jag anser därför att jag inte behöver betala parkeringsböterna, menar mannen som fått två böteslappar á 300 kronor.

Kommunens trafikingenjör Helene Salminen känner inte igen webbsidan Danderydsbon beskriver.

– Det låter konstigt. Reklamationsnämnden får väl reda ut det.

Hon uppger att kommunen annonserat i Lokaltidningen Mitt i, Danderydsaktuellt och på kommunens hemsida om det nya systemet. Något som Danderydsbon dock inte uppmärksammat.

Kunde ni inte ha e-postat ut informationen till alla berörda?

– Vi har inte alla e-postadresser. Dessutom har inte alla en e-postadress, säger Helene Salminen.

Inbrottstjuvar greps snabbt Många inbrott skedde under sportlovsveckan

STOCKSUND Danderydspolisen har åter gripit inbrottstjuvar.

I fredags kväll fick man ett snabbt genombrott i en utredning när två tjuvar, som kunde knytas till två färska inbrott, greps.

De hittades på Bengt Färjares väg efter att polisen fått tips om två misstänkta inbrottstjuvar vid Sikrenovägen. Männen hade en ryggsäck och en väska fylld med smycken, bärbara datorer, klockor, silverpokaler och mycket annat. Tjuvarna hade då nyss gjort ett inbrott på just Sikrenovägen och ett på Bengt Färjares väg.

DANDERYD Sportlov och många bortresta på diverse skidäventyr – då jublar inbrottstjuvarna i Danderyd som ofta får fri passage. Närpolisen har rapporterat ett tiotal inbrott på bara några dagar i förra veckan.

– Vi ser att det varit inbrott lite överallt som en del av sportlovsveckan, i både Danderyd och Åkersberga, säger Samuel Martinsson, tjänstgörande stationsbefäl vid Roslagspolisen.

Bland annat har värdefulla BMW-rattar stulits på flera platser.

Jag anser att jag inte behöver betala parkeringsböterna.