ANNONS

Ficktjuv bestal Kurt på spelvinst

Kurt Svedberg spelade på hästar i en affär i Solna centrum. En kort stund senare blev han bestulen på plånbok och spelkvitto. Tjuven la vantarna på hans spelvinst.
ANNONS

Det var den 25 augusti som 84-årige Kurt Svedberg gjorde ärenden i Solna centrum. Efter besök på H&M och en tobaksaffär skulle han fika på Thelins kafé på Centralvägen. Då märkte han att plånboken som han hade förvarat i byxfickan var stulen.

– Man känner sig kränkt på något vis när de har varit och rivit i ens kläder, säger Kurt Svedberg.

Han är en av fem personer som i augusti råkade ut för fickstölder i eller i anslutning till Solna centrum. Trots att han hade plånboken i en ficka med kardborrband märkte han inte vad som pågick. I plånboken hade han 3 500 kronor i kontanter och ett spelkvitto. Han blev också av med bank- och körkort.

Kurt Svedberg spärrade sitt bankkonto så att ficktjuven inte hann ta ut några pengar. Men han hann inte förhindra att tjuven plockade ut en spelvinst på V75 på cirka 900 kronor.

Han hoppas att gärningsmannen kan ha fångats på film av någon övervakningskamera. I fortsättningen ska han vara än mer vaksam.

– Jag ska inte ha med mig plånboken längre när jag går ut, säger han.

Ficktjuvar härjar av och till i Solna centrum och andra folktäta platser i Stockholm.

I vintras blev ett antal äldre drabbade av en tjuv som lurade dem genom ett så kallat karttrick. De senaste fem stölderna vid Solna centrum har dock drabbat personer i olika åldrar.

– I Kurts fall har utredarna lite att gå på. Vi ska ta in övervakningsbilder från några ställen som vi tror kan leda fram till en lösning, säger Mats Eriksson, informationsansvarig vid Västerortspolisen.

ANNONS
Fakta

18 drabbades i augusti

I augusti anmäldes 18 fickstölder i Solna. Fem av dem begicks i eller i anslutning till Solna centrum.

Två av dessa fem drabbade blev av med plånböcker. I de andra fallen stals mobiltelefoner.

Bästa sättet att skydda sig är att förvara plånböcker och andra värdesaker i stängda handväskor eller i innerfickan på jackan.

Källa: Västerortspolisen

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.