ANNONS

Dansande ficktjuvar i innerstan skallade vittne

Grangirlanger över Kungsgatan
Det var ingen juldans som männen ville bjuda upp till i City.
Tjuvarna dansade med sitt offer, stal mobil och skallade ett vittne som grep in.
En av förövarna är under 15 år och har lämnats över till socialtjänsten.
ANNONS

I en ring runt mannen började fyra personer att dansa på annandagsnatten. Men det var ingen juldans som männen ville bjuda upp till utanför snabbmatsstället i city.

– Ett vittne uppfattade att dansen var förberedelse för en stöld. När vittnet gick fram för att avbryta detta blev denne skallad i ansiktet av en av männen, säger Towe Hägg på polisens ledningscentral.

Under 15 år

Det visade sig då att vittnet hade rätt – den dansutsatta hade blivit av med telefonen innan de fyra tjuvarna sedan sprang från platsen.

– Med hjälp av vittnets uppgifter kunde tre personer gripas i närheten och de är misstänkta för grov stöld, säger Towe Hägg.

En av de gripna har dock släppts och lämnats över till socialtjänsten eftersom han är under 15 år. Den unge mannen är dock fortsatt misstänkt för grov stöld.

Hur vanligt är det här ”danstricket”?

– Det sker då och då, men jag kan inte säga att det är ovanligt mycket av det just nu. Det är ett sätt för tjuvarna att distrahera för att komma åt det man vill ta, säger Towe Hägg.

Spelar boll och spiller

Andra trick är att ficktjuvarna kommer med fotboll på gatan och spelar med sitt offer, eller att man spiller något som man torkar bort medan stölder samtidigt sker.

– Därför är det viktigt att försöker i största möjliga mån förvara sina värdesaker i låsta fickor eller gärna i en innerficka, säger Towe Hägg.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.