Fille: nybliven pappa och Bagarmossenbo

Ison Glasgow och Felipe "Fille" Leiva Wenger, mer kända som den framgångsrika hiphopduon Ison & Fille är aktuella i "Så mycket bättre".
Ison Glasgow och Felipe "Fille" Leiva Wenger, mer kända som den framgångsrika hiphopduon Ison & Fille är aktuella i "Så mycket bättre".
Fille tillsammans med sin några veckor gamla dotter Miléa.
Fille tillsammans med sin några veckor gamla dotter Miléa.
Ison & Fille har setts i rutan i "Så mycket bättre". För lokaltidningen Mitt i berättar Fille om varför han lämnat hemorten Vårberg för Bagis och hur det är att vara pappa.

Felipe Leiva Wenger, eller rapartisten Fille som han kanske är mest känd för, har en hektisk höst framför sig. Han är tillsammans med parhästen Ison aktuell i TV4:s program ”Så mycket bättre”, han lämnade nyligen hemorten Vårberg och för tre veckor sedan fick han för första gången lägga sin nyfödda dotter Miléa på bröstet.

När förfrågan kom om Ison & Fille ville vara med i ”Så mycket bättre” tvekade de inte att tacka ja. De är också de första som fått delta i programmet som par.

– Det skulle vara konstigt om jag skulle sitta och ta all credd för låtar vi skrivit ihop, säger han.

Deras tolkning av Niklas Strömstedts ”Tänd ett ljus” har hyllats i sociala medier. Enligt Fille var det inte själva tolkningen inte det svåraste, men att det ibland kunde vara snårigt med genremixen.

– Den största utmaningen var Sven Bertil Taube. Den genren han tillhör är så långt ifrån vår. Man vill ändå att artisterna ska känna igen sina låtar och känna att man respekterar deras verk. Men han uppskattade vår version, säger Fille.

I programmet får varje artist en egen dag och på lördag är det Ison & Filles tur att få sina låtar tolkade av de andra artisterna.

– Det kommer att vara mycket fart och ett språkutbyte, lite som en språkskola med Ison & Fille, säger han.

Att höra musikpionjärer tolka låtar som de har suttit och skrivit i deras pojkrum är något som Fille har svårt att sätta ord på. Mycket av hans låttexter utspelar sig i hemorten Vårberg, Skärholmen. Men sedan två månader tillbaka är han inflyttad med sin familj i Bagarmossen.

– Jag har en hund och det är så mycket natur i Bagarmossen, det är skitfint här.

Kommer du börja skriva låtar om Bagarmossen nu?

– Vårberg är en så stor del av min identitet och allt jag har gjort. Hur jag har växt upp och hur mina förhållanden sett ut kommer inte förändras för att jag flyttar några stationer bort. Jag är en riktigt röda linjen-patriot, säger han skämtsamt.

Flytten skedde efter att familjen fick lägenheten tilldelad via bostadsförmedlingen – på grund av att de nyligen fått tillökning. För tre veckor sedan föddes dottern Miléa.

– Det känns helt sjukt och mäktigt, det är svårt att förklara. Vi har levt som i en bubbla hemma nu. Det är ett nytt liv som börjar för oss båda och för vårt barn, säger Fille.

Fakta

Felipe "Fille" Leiva Wenger

Ålder: 35 år

Familj: Flickvän och dottern Miléa.

Bor: Bagarmossen

Känd för: Är en del av den svenska hiphopduon Ison & Fille, tillsammans med Ison Glasgow. De är kända för låtar som Länge leve vi och Jag skrattar idag.

Även känd för: Är rösten till radioprogrammet Lilla Al Fadji i Sveriges radio P3, som tidigare visades som ett tv-program i kanal 5.

Aktuell: Ison & Fille är med i TV4 ”Så mycket bättre”.