Film till föräldrar ska stoppa missbruk

Bild ur kampanjfilmen på stockholm.se
Bild ur kampanjfilmen på stockholm.se
Stockholms stad satsar på en kampanjfilm till föräldrar för att få ner missbruket av cannabis bland unga.

Kan en animerad informationsfilm i klassisk Anslagstavlan-stil minska missbruket av cannabis bland unga? Ja, det tror i alla fall Stockholms stad som i dagarna har dragit igång kampanjen ”Du spelar roll!”. Kampanjen och filmen riktar sig till stockholmföräldrar med barn i årskurs ett och två på gymnasiet.

– Vi hoppas att filmen kan vara en hjälp för föräldrar som vill prata med sina barn om cannabis, säger Veronica Wolgast Karlberg, avdelningschef vid socialförvaltningen.

I den tre minuter korta filmen uppmanas föräldrar att ställa frågor om cannabis till sina barn, och vara tydliga med att det inte är okej att prova. Budskapet är att föräldrars aktiva ställningstagande mot droger spelar en stor roll.

– Kom ihåg att din dotter eller son faktiskt tar intryck av vad du som förälder säger, även om det inte alltid känns så, säger Therese Holmkvist, projektledare vid socialförvaltningen.

Ungefär var fjärde elev i årskurs två på gymnasiet har provat cannabis, enligt siffror från Stockholms stad.

Har du frågor om cannabis kan du kontakta Mini Maria Stockholm på telefon 08-508 43 710. Mer information finns också på www.stockholm.se/nejtillcannabis