Filmföreningen: ”Vi är taggade på ombyggnation”

Forellen
Det finns planer för forna Forellskolan.
Om Café Bonzas flytt till forna Forellskolan blir av skulle det innebära möjligheter för Tyresö Filmförening som driver Bio Forellen.
– Vi är väldigt taggade på hela ombyggnationen, för det skulle kunna lyfta hela byggnaden, säger Maria Mellin, ordförande i Tyresö Filmförening.

Som Mitt i Tyresö skrev förra veckan finns det ett förslag på nya lokaler för Café Bonza.

En flytt till det som är kvar av Forellskolans matsal och kök är det kommunen nu har räknat på. En investering på tre miljoner har fått ett första politiskt ja i en enig kultur- och fritidsnämnd.

Om förslaget blir verklighet är tanken att öppna upp till entrén för Forellscenen.

– Vi är väldigt taggade på hela ombyggnationen, för det skulle kunna lyfta hela byggnaden, säger Maria Mellin, ordförande i Tyresö Filmförening som driver Bio Forellen.

Filmföreningen har haft ett första möte med kommunen.

– Förvaltningen har öppnat för att vi ska kunna vara med och eventuellt påverka så att det blir en bra lösning också för oss.

Om flytten blir av skulle filmföreningen få en större entré och möjlighet till kafé.

– Vi är jätteglada för en ny entré och möjligheten att ha ett kafé, men vad det kommer landa i vet vi inte än. Det är alldeles för tidigt att säga.

Fler biobesökare

Det nya året har startat bra för Bio Forellen, menar hon.

– Vi har upplevt en liten nedgång de senaste åren på våra biobesök. I år har vi öppnat upp fantastiskt. Vi har märkt en ökning på i stort sätt alla visningar vi har haft, och matinéerna har näst intill sålt fulla hus.

En orsak kan vara att Filmföreningen nu annonserar mer, tror hon. En annan att biljettpriserna sänktes med 20 kronor den 1 januari.

– Vi vill vara konkurrenskraftiga mot de övriga stadsbiograferna.