Filminspelning? Nej det är polisen som övar

Norrortspolisen har en konfliktövning i Väsby.
Norrortspolisen har en konfliktövning i Väsby.
Under eftermiddagen har flera personer reagerat på ovanliga händelser i Väsby. Är det en skottlossning eller en filminspelning? Varken eller. Det är polisen som startar upp en flera veckor lång övning.

På sociala media har flera undrat sig vad som hänt i Väsby efter att hört smällar och sett en bil köra in i en lagerbyggnad. Det har diskuterats om det kan vara en filminspelning.

Under veckorna kommer poliserna att öva sig på att hantera olika konflikter.

– Det kan handla om allt från bråk i samband med en hockeyfylla till en fullskalig terrorattack, säger Niklas Tuvesson som leder övningen.

Men i själva verket var det uppstarten för en polisiär övning som kommer att pågå i flera veckor. Norrortspolisen ska träna i Väsby i flera veckors tid.

– Det brukar vara så att när vi övar kan situationerna se väldigt verklighetstrogna ut, säger Malin Sundström, kommunpolis i Upplands Väsby.

Just nu pågår förberedelser men på torsdag drar det igång på riktigt. Runt området kommer det att finnas skyltar med information om övningen.

– Det kan komma att smälla flera veckor framöver men det är ingen farlig verksamhet, säger Niklas Tuvesson.

Men den som är nyfiken får hålla till godo. Allmänheten gör klokt i att hålla avstånd till övningen då polisen inte vill ha några åskådare.