ANNONS

Nya filmklubben visar film om antifascister

Manifestation mot nazism i Kärrtorp, något år efter nazistattacken.
Manifestation mot nazism i Kärrtorp, något år efter nazistattacken.
På tisdag blir det film hos nya Filmklubben i Skärholmen igen. Denna gång visas filmen "Antifascisterna". Regissörerna är på plats för att prata med publiken
ANNONS

Filmen handlar om den kamp mot fascismen som förs på Europas gator. Tittarna får möta nyckelpersoner inom den antifascistiska rörelsen i Grekland och Sverige, som bestämt sig för att bjuda fascisterna motstånd.

Regissörer är Emil Ramos och Patrik Öberg. De finns på plats i Röda Korsets Folkhögskola på Bredholmstorget 14, där filmen visas klockan 17.30. Efteråt kan publiken diskutera med dem, liksom med Liv Marend från Kämpa STHLM.

”Antifascisterna” kom till som en reaktion på en rad händelse: nazistattacken mot en antirasistisk demonstration i Kärrtorp 2013,  framgångarna för fascistpartiet Gyllene gryning i grekiska valet och knivdådet mot aktivisten Showan Shattak i Malmö.

Premiären var våren 2017, och nu finns alltså chans att se den i Skärholmen. Filmen ges på engelska, svenska, och grekiska (engelsk undertext). Visningen är gratis och alla bjuds på fika.

 

ANNONS