ANNONS

Filmstjärnor intog hotell på Ljusterö

På kort tid har ­hotell Rastaborg på Ljusterö varit inspelningsplats både för en indisk film och haft besök från ­Hollywood.

– Jag vet inte riktigt vad som lockat, säger ägaren.
ANNONS

– Det kan vara att det finns så många hustyper här. Vi har ju en rätt exotisk miljö, säger Tina Pettersson som driver Ljusteröhotellet Rasta­borg Country House tillsammans med maken Bosse.

Redan i juni fick hotellet oväntat besök i två dygn av filmstjärnan Jared Leto och hans rockband 30 seconds to Mars, när bandet skulle uppträda på Gröna Lund.

Jared Leto har även medverkat som skådespelare i ”Mitt så kallade liv”, ”American Psycho”, ”Fight Club” och ”Den tunna röda linjen”. Totalt kom stjärnan med ett sällskap på 27 personer i två jättebussar.

– De rodde roddbåt och gick på badberget. Det var jättekul, säger Tina Pettersson.

För några veckor sedan, i slutet av november, var det dags igen för några stänk glamour. Då invaderades hotellet av ett indiskt filmteam som bedömt Ljusterö som en perfekt plats att spela in film på.

Var det inte gråväder då?

– Jamen, det var det de ville ha. Det är det som är så konstigt! Först kom de på sommaren och tittade, och så kom de tillbaka på vintern och filmade.

sammanlagt 35 filmarbetare från bolaget Shree Venkatesh Films bodde i en vecka på hotellet. Enligt Tina Pettersson ska filmen handla om en indisk flicka som blir hotad och förföljd, och flyr till Sverige.

– De filmade inne i hotellet och överallt!

ANNONS

Den 3 december reste teamet från Ljusterö och lämnade kärleksfulla hälsningar efter sig som finns att läsa på Rastaborgs webb­sida. Något julbord hann de dock aldrig prova. Däremot lagade maken Bosse, som är kock, indisk mat varje dag till filmfolket.

– De sa att de aldrig ätit så gott tidigare. Det var smickrande, säger Tina Pettersson.

Efter att ha checkat ut fortsatte teamet inspelningarna i Åkersberga innan de åkte hem till Indien.

Shree Venkatesh Films är ett av de största bolagen inom underhållningsindustrin i Calcutta i Västbengalen.

Fakta

Indiska filmindustrin är störst i världen

Den indiska filmindustrin är världsledande när det gäller antal nya titlar. 2009 spelades närmare 1 300 spelfilmer in i Indien.

Vart och ett av de olika språken i Indien har egna filmcentra. Filmer på hindi kommer oftast från Bombay som också kallas för Bollywood, men det finns även centra med liknande smeknamn: Ollywood, Mollywood, Tollywood, Kollywood, Chhollywood och Sandalwood.

Källa: Wikipedia

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.