Finansministern om rånen: Väldigt bekymrande

Mötet var uppskattat från de ridande poliserna.
Mötet var uppskattat från de ridande poliserna.
Magdalena Andersson (S) vill se en ökad samverkan mellan olika myndigheter.
Magdalena Andersson (S) vill se en ökad samverkan mellan olika myndigheter.
De ridande poliserna Johan Bondesson och Linn Berglund har patrullerat i Nacka tre veckor.
De ridande poliserna Johan Bondesson och Linn Berglund har patrullerat i Nacka tre veckor.
Finansministern och Nackabon Magdalena Andersson (S) besökte i kväll sin hemkommun. Bland annat träffade hon de två ridande poliserna Johan Bondesson och Linn Berglund som har patrullerat i centrala Nacka de senaste veckorna.
– Det är bra att polisen syns, det ökar tryggheten, säger Magdalena Andersson.

Nacka har drabbats av en rånvåg den senaste tiden. Under onsdagskvällen var Sveriges finansminister, Magdalena Andersson (S), på plats utanför det uppblåsbara fotbollstältet på Nacka IP för att träffa de ridande poliserna, Johan Bondesson och Linn Berglund.

– Det var kul att träffa ministern och känns bra att hon tar sig tid att lyssna på oss, säger Johan Bondesson.

Magdalena Andersson är själv bosatt i Nacka och har märkt att rånen är någonting som oroar kommuninvånarna.

– Det är någonting som berör. Det pratas om det i grannskapet och bland föräldrarna, jag är ju en del av Nacka, det är väldigt bekymmersamt, säger Magdalena Andersson, som själv har barn i övre tonåren.

Hur tänker du kring de ridande poliserna?

– Jag tycker det är fantastiskt bra att polisen arbetar så aktivt. Det är jättebra att de har kunnat komma in med extraresurser till Nacka för att kunna öka tryggheten.

Vad säger Nackaborna – skjutsar de barnen mer nu?

– Många av dem som jag har pratat med har sagt att de till exempel har telefonkontakt med barnen när de går från träning till bussen exempelvis.

Vad kan regeringen göra för att motverka rånen?

– Det handlar inte bara om rånen i Nacka, utan det handlar om stävja alla kriminell verksamhet. Vi har avsett mer resurser till polisen under de kommande åren. Vi behöver även ha mer resurser till andra myndigheter, som kronfogden och skatteverket, för att få ett bättre samarbete myndigheterna emellan. Det är när myndigheter samverkar som vi kan skära av livsnerven i den kriminella verksamheten, säger Magdalena Andersson