ANNONS

Nu finns det åter en lunchrestaurang i stadshuset

Lars Erik Hagström och Pontus Frithiof
Lars-Erik Hagström, till vänster, kommer att vara driftchef på den nya restaurangen som ägs av krögaren Pontus Frithiof, till höger.
I dag måndag får Lidingö centrum en ny lunchrestaurang när krögaren Pontus Frithiofs konceptrestaurang Pocket slår upp portarna i stadshuset.
Stadshuset har varit utan restaurang sedan Kennys tvingades stänga när den stora renoveringen påbörjades 2016.
ANNONS

Fylld zucchini, vitvinspocherad kolja och klassisk wallenbergare serveras till lunch i dag måndag, premiärdagen för den nya stadshusrestaurangen.

– Det ska bli roligt att få öppna upp dörrarna till Pocket på Lidingö. Läget och den trevliga och rymliga lokalen passar vårt nya, uppdaterade bistrokoncept perfekt, säger krögaren och entreprenören Pontus Frithiof som ligger bakom de olika Pontusrestaurangerna som till exempel finns på Arlanda och Tekniska museet.

Frukost och take away

Konceptet Pocket som nu öppnar på Lidingö finns även i Arenastaden i Solna samt i Göteborg.

Varje vardag kommer en kötträtt, en vegetarisk och en fiskrätt att serveras till lunchen. Det kommer även finnas frukost, take away och catering.

Kennys tvingades bort

2016 tvingades restaurangen Kennys i stadshuset att stänga inför den stora renoveringen som nu är färdig.

”En samlingsplats som försvinner”

Restaurangen var omtyckt av många. Bland annat startades en namninsamling för att få ha den kvar.  Men lokalerna där Kennys låg skulle byggas om till kontorsyta.

Staden inledde en upphandling och Kenny Sung som drev restaurangen fick lämna in anbud och tävla mot andra för att ha lunchrestaurang i stadshuset.

ANNONS

Känt namn och servicenivå avgjorde

Efter ett uppgandlingsförfarande som tog runt ett år föll alltså valet på Pontus Frithiof och konceptet Pocket. Menyval, råvaror, miljömedvetenhet och servicenivå var de avgörande faktorerna enligt Lidingö Stad.

– Vi har en specifik produkt, ett bra namn och rätt attityd, säger Pontus Frithiof själv om varför han tror att staden valde Pocket.

Inledningsvis kommer restaurangen att vara öppen dagtid men med tiden siktar Pontus Frithiof på kvällsöppet och kanske uthyrningsbar festvåning i den nya restaurangen.